Wil je graag weten hoe je gezond en verantwoord kan sporten aan de hand van correcte hartslagzones? Bij Motion Academy kan je ook terecht voor een sportwetenschappelijke inspanningstest*. Tijdens zo’n (loop- of fiets-)test wordt je cardiovasculaire conditie en je lichaamssamenstelling in kaart gebracht. Nadien krijg je een persoonlijk trainings- en/of bewegingsprogramma mee naar huis, op maat van jouw doelstelling. De test is geschikt voor sporters van elk niveau. Het maakt niet uit of je een beginner of een geoefende atleet bent. Heb je wat meer opvolging nodig? Na je inspanningstest kan je een polshorloge mee naar huis krijgen, waardoor we vanop afstand je trainingen kunnen bekijken. Op die manier blijf je gemotiveerd en zorgen we er samen voor dat je zeker je doel behaalt!

Met een persoonlijke sportcoach herwin jij je bewegingsvrijheid

Heb je soms het gevoel dat je eigen lichaam je tegenwerkt? Heb je last van stress, vermoeidheid en pijnklachten en wil je wel sporten en bewegen, maar durf je niet goed? Of wil je gewoon fitter in het leven staan en je sportprestaties verbeteren? Bij Matthias en Nicky, onze gediplomeerde sportcoaches, ben je in veilige handen. Zij zorgen ervoor dat jij je bewegingsvrijheid herwint, via oefeningen die bij jouw lichaam en levensritme passen.

Over persoonlijke sportcoach Matthias Weemaels

Matthias’ grote droom als jonge loper? Sprinter Usain Bolt verslaan op de Olympische Spelen. Helaas blijkt snel dat zijn ambitie Bolt misschien wel vooruitsnelt … maar zijn benen niet. Dus legt hij zich toe op een nieuw doel: atleten naar de Spelen begeleiden. Hij stort zich vol enthousiasme op zijn studies Bewegingswetenschappen aan de VUB. Resultaat: drie masters – in Fitness en Gezondheid, in Training en Coaching en als leraar Lichamelijke Opvoeding.

Daarnaast schoolt hij zich als persoonlijke sportcoach geregeld bij. Zo gaat hij in de leer bij Antonio Tessitore, oud-trainer van AS Roma, voor een opleiding conditietraining.

Matthias werkt tien jaar als coach in de topsportwereld. Hij staat mee aan de wieg van het succes van taekwondoka’s Jaouad Achab (wereldkampioen in 2015 in categorie -63 kg) en Raheleh Asemani, beiden goed voor een vijfde plaats op de Olympische Spelen in Rio in 2016.

Remotion training®

Zijn zoektocht naar de ideale trainingsmethode leidt Matthias naar een compleet nieuwe aanpak, die hij Remotion training® doopt. Het concept: de mobiliteit verbeteren van mensen die pijn, vermoeidheid, stress of een rem op hun prestatieniveau ervaren.

Wanneer hij samen met zijn vrouw een eerste kindje verwacht, gaat hij op zoek naar een manier om dichter bij huis te gaan werken. Bijna tegelijk met zijn zoontje Thomas ziet de Motion Academy het levenslicht. Vanuit zijn thuisstad – en lievelingsstad – Mechelen wil Matthias als persoonlijke sportcoach de wereld veroveren met zijn Remotion training®.

Zijn huidige missie? Jou helpen om beter te bewegen en te presteren. Of je er nu net als hij van droomt om olympisch kampioen te worden, of gewoon gezonder en energieker in het leven wilt staan.

Personal trainer Mechelen

Je personal trainer leert je om soepel te bewegen, zodat jij je lichaam beter gebruikt. Op die manier verspil je geen energie bij dagelijkse klusjes zoals de boodschappen of het huishouden. En de energie die je overhoudt, steek je in leuke dingen. Een weekendje weg bijvoorbeeld. Of die ene hobby die al jaren stilligt wegens ‘geen fut.

opleiding personal coach

Remotion Training® is een nieuwe trainingsmethodiek en behandelingsfilosofie voor professionals (kinesitherapeuten, personal trainers, etc.) die hun technieken willen uitbreiden en hun patiënten/klanten willen begeleiden in een actieve revalidatie of levensstijl.

permanente make up